LifeStyle

Matematika e thjeshtë zbulon se a keni vithe të përsosura!

Shkencëtarët besojnë se kanë gjetur formulën precize matematikore e cila do të identifikojnë vithet e përsosura femërore

E gjitha sillet rreth një numri magjik – raporti midis belit dhe kërdhokullave.

Ai numër është 0.7, ndërkaq ato që kanë pasur vithet me këtë numër janë Sophia Loren, Marilyn Monroe dhe Elizabeth Taylor.

Ky numër tregon raportin e përsosur midis kërdhokullave (88,9) dhe belit (63.5 cm), saktësisht, përfitohet kur pjesëtojmë vëllimin e belit me vëllimin e kërdhokullave.

Për të ardhur deri te kjo shifër “magjike”, shkencëtarët kanë intervistuar 583 kirurgë estetikë dhe 450 njerëz nga 40 shtete, duke ua treguar fotografinë e një modeliste njëzeteshtatëvjeçare.

Fotografia është ndryshuar digjitalisht në mënyrë që të krijohen tipat e ndryshëm të trupit të saj, ndërkaq pothuajse gjysma e personave të intervistuar, si më atraktive, e kanë zgjedhur fotografinë e modelistes ku raporti midis kërdhokullave dhe belit është 0.7.

Në favor të kësaj “mase” është edhe fakti që numri më i madh i modelisteve të cilat i kanë zbukuruar kryetitujt e magazinës “Playboy” kanë pasur raportin më të përafërt midis kërdhokullave dhe belit – 0.68.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button