DashuriaEdukata Seksuale

Pse burri “rreh gjoksin” kur është fjala për seksin

Hulumtuesit nga Universiteti Yale gjetën se për të rriturit e rinj, fërkimi me rolet tradicionale gjinore i bën ata më pak të rehatshëm dhe për këtë arsye ndoshta më pak të sigurt në dhomën e gjumit.

Hulumtuesit rekrutuan 357 gra dhe 126 burra të moshës 18-29, të gjithë heteroseksualë dhe seksualisht aktive.

Udhëheqësja e studimit Lisa Rosenthal dhe ekipi i saj kishte subjekte që i përgjigjeshin pyetjeve të anketimit të saj në besimin e tyre seksual dhe këmbëngulës, në një dhomë fjetjeje të vogël, seksuale private, ku atje ishte një vazo me kondomë femërorë dhe një shenjë që lexonte: “Mbroni veten dhe partnerin tuaj. Ju lutemi merrni disa! Prezervativët femërorë janë pa pagesë. ”

Gjetjet treguan se subjektet miratuan dinamikën tradicionale të energjisë,

“Nëse njerëzit besojnë se njerëzit duhet të dominojnë seksualisht, kjo mund t’i parandalojë ata nga ndjenja e hapur apo e rehatshme e diskutimit rreth sjelljes seksuale dhe mbrojtjes me partnerët e tyre, ose pyetje në lidhje me gjërat që ata nuk mund t’i dinë,” kanë thësnë studiuesit.

“Edhe për gratë dhe burrat, besimi se njerëzit duhet të dominojnë gjatë mardhënieve seksuale mund të zvogëlojnë interesin në kondomin femëror, sepse kondomi femëror është menduar të jetë në qendër, si burim i mbrojtjes dhe mund të shihet si shkelje e normës apo besimit që njerëzit duhet të kenë në kontrollin e situatave seksuale “, ka shpjeguar hulumtuesi.

Femrat në përgjithësi nuk ishin shumë dakord në krahasim me burrat që besonin se burrat duhet të dominojnë në situata seksuale.

Tags
Show More

Artikuj te ngjajshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close