Shendetesi

Sa duhet ta keni tensionin në bazë të moshës ?

Tensioni është një ndër problemet më të përhapura shëndetësore për një pjesë të madhe të njerëzve.

Ulja apo rritja e tensionit, ose shtypjes së gjakut, mund të vijë nga shkaqe të ndryshme.

Mosha është një nga shkaktarët e shtypjes së gjakut dhe ne duhet të dimë se çfarë niveli të shtypjes së gjakut duhet të kemi në bazë të moshës që kemi.

Te meshkujt

 • Mbi 20 vjeç: 123/76
 • 20-30 vjeç: 126/79
 • 30-40 vjeç: 129/81
 • 40-50 vjeç: 135/83
 • 50-60 vjeç: 142/85
 • Mbi 70 vjeç: 142/80

Te femrat

 • Mbi 20 vjeç: 116/72
 • 20-30 vjeç: 120/75
 • 30-40 vjet: 137/84
 • 40-50 vjeç: 137/84
 • 50-60 vjeç: 144/85
 • Mbi 70 vjeç: 159/85.
Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close