LifeStyle

Tretni kilogramët për pak minuta

Është shumë vështirë për të larguar shprehitë e këqija, por ekzistojnë disa mënyra të cilat mund t’ua lehtësojnë punën dhe të përgatiteni për pranverë.

Nuk bëhet fjalë për urinë apo ushtrimet lodhëse, por për disa shprehi të thjeshta ushqyese.

Lëngjet e ‘shtuara’
Nëse ju pëlqejnë lëngjet nuk duhet t’u shmangeni në tërësi, por vetëm ta modifikoni paksa konsumimin e tyre. Duke qenë se lëngjet janë kalorike dhe përmbajnë shumë sheqer, holloni ato me ujë të thjeshtë ose mineral. Në këtë mënyrë do të tretni kaloritë dhe do të kënaqeni me pijen freskuese.

Bisedat telefonike
Derisa flisni në telefon ngrituni nga krevati dhe hidhuni në aksion. Çfarëdo lloj pune, qoftë në shtëpi ose diçka tjetër, shkrin kaloritë. Përgatitja e teshave për larje do të shpenzojë rreth 68 kalori, vendosja e tavolinës për drekë do të shpenzojë 85 kalori, ndërsa rregullimi i luleve ose fshirja e pluhurit do të tretë 102 kalori.

Çaji i gjelbër para shëtitjes
Para se të dilni për të ecur, për të shkuar në stërvitje, për të shëtitur ose për shoping, me vete merreni çajin e gjelbër të ftohtë. Ai do ta zhduke etjen tuaj dhe do t’u ndihmojë të humbni në peshë.

Vaji i ullirit në vend të gjalpit
Zëvendësojeni gjalpin apo margarinën me vajin e ullirit. Ky vaj është shumë i shëndetshëm dhe i shijshëm sikurse në ushqimin kryesor dhe sallatë, po ashtu edhe në sandviç. Ndërsa me këtë zëvendësim do të zvogëloni 52 kalori ditore.

Copa të mëdha të perimeve
Përgatiteni sallatën në një formë pakëz më ndryshe. Në vend se ta grimconi lakrën, priteni atë në copëza. E njëjta vlen edhe për perimet tjera. Kjo do t’u detyrojë që të përtypni më shumë, dhe në këtë mënyrë shumë më shpejtë do të ndjeni se jeni të ngopur dhe do ta zvogëloni futjen e ushqimit në organizëm.

Tags
Show More

Artikuj te ngjajshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close