LifeStyle

Noti liron trupin

Të jesh aktiv në pikëpamje trupore, nuk është vetëm modë, por edhe nevojë.

Kufizimi i lëvizjeve, që është pasojë e mënyrës bashkëkohore të jetesës, shkakton shumë probleme shëndetësore, që nga dhimbjet në shtyllën kurrizore, deri tek ato kardiovaskulare. Mirëpo, ushtrimet mund t’i zbusin, madje edhe t’i eliminojnë shumë mundime.

Për shembull, profesionistët këshillojnë aktivitetin trupor që rrit nivelin e estrogjenit. Në fakt, mbi 150 simptoma të ndryshme janë të lidhura me mungesën e aktivitetit fizik.

Pa dyshim, shumë gra në periudhën paramenstruale janë më të ndjeshme. Pikërisht ushtrimet, sidomos noti, mund të ndikojnë mirë kundër ndjeshmërisë. Noti e liron trupin dhe njëherësh e qetëson.

Në fazën kur niveli i estrogjenit është më i ulët, mund të notoni më intensivisht, por, kur fillojnë mujoret, atëherë duhet ulur ky intensitet.

Tags
Show More

Artikuj te ngjajshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close