Interesante

Zbulohet pasaporta e falsifikuar e Adolf Hitlerit

Nga arkivat e “Special Operations Executive”, grupi i punëtorëve britanikë që merrej me organizimin e Rezistencës në vende të pushtuara nga gjermanët gjatë Luftës së Dytë Botërore, ka nxjerrë një pasaportë të falsifikuar të Adolf Hitler.

Bëhet fjalë për një dokument veçanërisht interesant pasi tregon si mjeshtërinë ashtu dhe ironinë e falsifikatorëve.

Në pasaportën e falsifikuar të Hitlerit, faktikisht, është vendosur shkronja ‘j’ për të pohuar se ishte “jew” (çifut) dhe gjithashtu kishte një vizë hyrëse në Palestinë.

Megjithatë nuk përfundon me kaq pasi falsifikatorët e kanë paraqitur Hitlerin thjesht si një njeri me mustaqe me profesion piktor.

Tags
Show More

Artikuj te ngjajshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close